Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

TalentHausin muutosjohtamiskoulutus- voitettu kanta



KUVA: Toimitusjohtaja Seppo Määttä

VIIME syksynä alkanut Espoon esimieheille tarkoitettu muutosjohtamisen kurssi on nyt voitettu kanta. Koulutusohjelman viimeisen osuus oli tänään Hotelli Matinalahdessa (siellä, missä on mahtava ruoka). Päivän aluksi Seppo Määttä avasi omaa ihmiskäsityksen käsitteen pohjalle rakentamaansa johtamiskäsitystä. Mielenkiintoista. Sitten esiteltiin kolme kurssilaisten projektityötä.




KUVA: Omaa projektityötään esittelemässa Elina Rönkkö ja Barbro Högström

Ensimmäinen työ käsitteli suomen- ja ruotsinkielisen koulutoimen yhteistyön kehittämistä. Toinen esi-ja alkuopetuksen yhteistyöhankketta, jossa oli mukana neljä koulua. Viimeisenä oli vuorossa Auroran koulun työhyvinvointihanke. Teema otettiin kiinnostuneena vastaan.

SITTEN syötiin.

ILTAPÄIVÄLLÄ oli yksi kurssin kohokohdista. Projektipäällikkö Kerttu Vepsäläinen keskustelutti väkeä vaikeista esimiestilanteista. Niitä ei ollut vaikea keksiä. Patenttiratkaisua ei ole, mutta erilaisia malleja paljonkin. Vepsäläinen ryhmitteli mallit neljään pinoon: perinteisin (syytä etsiviin), ratkaisukeskeisiin (tulevaisuuteen suuntautuvia), yhteisökeskeisiin ja minäkeskeisiin (oman pään muokkausta). Hyvä neliapila.

KAHVIN ja korvapuustin jälkeen reflektoitiin kurssia. Yhteinen kokemus oli, että rehtorit toivovat lisää aikaa ihmisten johtamiseen liittyville kysymyksille. Päivän päätti osaamisen kehittäjä Juhani Grönroosin ponteva alustus johtamisen ydinosaamisalueista.

Oli muuten ensimmäinen tällainen kurssi, josta ei jaettukaan todistusta.

Ei kommentteja: