Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 17, 2007

Ronja tulee Auroraan


KUVA: Tein lomapäivän kunniaksi julisteen kevätnäytelmäämme.

AURORAN koulun "kummallisuuksiin" kuuluu jokavuotinen koko koulun näytelmä. Olemme tuottaneet niitä syksystä 1989 alkaen. Tämän lukuvuoden päättymistä juhlimme esittämällä oman versiomme Astrid Lindgrenin ihanasta sadusta Ronja Ryövärintytär. Olemme saaneet kirjailijan perikunnalta luvan projektiin, kunhan esityksemme eivät ole julkisia, eikä niissä kerätä pääsylipputuloja eikä esityksiä taltioida.

Esityksestä näyttää tulevan noin 30-40 minuutin mittainen- ja se on hyvä pituus. Olen sovittanut ja ohjannut jutun yhdessä luokanopettajamma Jukka Jokirannan kanssa. Hän myös näyttelee näytelmän aikuispääosan: Kalju-Pietun kaikissa miehityksissä. Tavattoman ylpeä olen myös siitä, että sinikarhuopettajamme Uma Jutila on säveltänyt näytelmään Sibelius-tietokoneohjelmaa käyttäen (huom! verottaja) upean musiikin. Rock-osuudet ovat harjoittaneet luokanopettajamme Risto Schiray ja Jukka Sarpila. Tanssiryhmän on valmentanut luokanopettaja Mirja-Riikka Kilponen. Kuoroa ovat harjoittaneet koko kevään Uma Jutila ja Mirja-Riikka Kilponen.

Rooleissa nähdään tällä kertaa sekä Auroran opettajia että oppilaita. Kaikkiaan lavalle nousee lähes 200 lasta neljässä eri miehityksessä. Ja perinteiseen tapaan koko koulu osallistuu tavalla tai toisella projektiiin.

Oppilaittemme vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset olemme toivottaneet sydämellisesti tervetulleiksi seuraamaan Ronjan ei-julkisia esityksiä. Emme kerää pääsylippumaksuja. Ronja on osa Auroran koulun 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumia.

Ei kommentteja: