Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Toinen työpäivä takana

NOUSIN klo 6 hommiin. Klo 14 mennessä olin saanut valmiiksi ensimmäisen version tuntien jaosta opettajille. Huomenna täytyy lyödä viikon rakenne lukkoon ja varmistaa tuntiketjut. Näyttää kuitenkin aika hyvältä: Kaikkiin aineisiin löytyi opettaja. Ja kehys riitti nippa nappa. Ehdin vielä kuumentaa päätä kokoamalla aineistoa Pedagogiikka-blogin ehkä vaikeimpaan käsitteeseen "kasvatus". Jatkuu huomenna. Ja keksiä Media-aihekokonaisuuden opetukseen muutaman uuden tehtävän.

SITTEN koululle. Tsekkasin tilat. Elokuun alussa pitäisi alkaa suursiivous, mutta eräin paikoin koulu on vielä mullin mallin.Keittiöremontti on kesken, ja siksi kutosluokkaa ei saada siivouskuntoon. Jumppasali, TN-sali ja AV-huone kaipaavat tavaroiden järjestelyä. Kotiluokat on pääosin toiveiden mukaisessa kunnossa. Muutamalla opettajalla on siistimishommat vähän kesken. Pieni, ystävällinen kesäviesti varmaan auttaa...Piha on hurjassa kunnossa, mutta kiinteistöpuoli säästää työvoimaa ja siistii pihat vasta koulujen alkaessa. Soittelin Fujitsulla, että saisimme kutosten tietokoneen verkkoon.

ILOINEN uutinen. Terveydenhoitajamme Nina saa jatkaa meillä ainakin syyslukukauden. Päivä venyi tänään. TIP-hankkeemme koordinaattori Sari Töllinen oli sopinut tapaamisen klo 16:ksi. Kävimme läpi hankkeen ensimmäisiä tavoitteita. Kotiin klo 18. Mutta onneksi Vespalla.

....................................................
PÄIVÄN MARINA: Uusi opettajien valintatapa ei tuonut lisää miehiä opettajankoulutukseen.

Muistan, kuinka kirjoitin toukokuun 5 pvä kirjoitin innostuneesti, että tänä keväänä valitaan opiskelijat luokanopettajan koulutusohjelmaan uudella tavalla. Aikaisemmin alkukarsinta tehtiin ennenmuuta yo-papereiden perusteella, ja parhaista ylioppilaista sitten kutsuttiin parisataa/koulutuslaitos soveltuvuustestiin. Nyt jokainen korkeakoulukelpoinen hakija sai osallistua ns. VAKAVA-kokeeseen. Koe oli monivalintakoe. Kokeeseen piti lukea erikseen tätä varten painettu, varsin vaikeaselkoinen kirja " Samalla viivalla". Ja kysymykset olivat olleet vaikeita ja niitä oli paljon.

Nyt valinnat on tehty. Hesarin yleisönosastolla kerrotaan, että pieleen meni. Edelleen pääosa valituista on kuulema tyttöjä. En ihmettele. Kirjoittaja syyttää valintaraateja. Minä taas luueln, että kirja ja monivalintakoe oli täsmälleen liian vaikea pojille. Jäädään odottelemaan virallisia kommentteja.

Ei kommentteja: