Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Torstai on Toivoa Täynnä

KUVA: Auroran oppilaan tekemä kuva Hölmöläistarinaan
keväältä 2006.

KESKIVIIKOSTA tuli hyvä päivä. Aamupalaveri sujui vielä paremmin kuin osasin ennakoida. ja Milena laati oikein muistion. Siitä on hyvä kerrata, että

1. TIP (turvallinen iltapäivä) on saamassa kulttuuripuolelta parikin kerhoa, jotka alkavat heti syyskuun alusta. Liikuntapuolelta alkaa Sporttis-klubi. Hyvä näin. Ja niiden päälle tulee Sarin ja koulumme opettajien vetämiä kerhoja. Lokakuussa sitten alkaa uusi aalto kerhoja.

2. HÖLMÖLÄIS-konseptia kehiteltiin eteenpäin. Tänään Hannele lähetti jo audienssipyynnön Dolivolle. Yyhteistyötahoiksi ideoimme mm.
- Alueen Koulut, päiväkodit, suomen- ja ruotsinkieliset
- Perinneyhdistys Aurora, asukasyhdistykset, muu mahd. lähialueyhteistyö
- Kirjastot/lastenosasto
- Espoon elävän musiikin yhdistys ELÄMYS
- Espoon kirjailijat; mahdollinen uusi tuotos hölmöläisistä
- muita mahdollisia: Pohjois-Espoon musiikkikoulu, seurakuntaryhmät

Aurorasta syntyy varmaan jo SoxMixII:n voimin Hölmöläisnäytelmä.

Pikku-Aurora saattaa osallistua Hölmöläisiin myös käsittelemällä teemaa omissa kerhoissaan: mukaan tulevat ryhmät: Taiteesta toiseksi, Birgitta Haatajan käsityökerho, kuvataide ja Jäänsärkijät. Pikku- Auroran väki lupasi keskustella Espoon elävän musiikin yhdistyksen kanssa yhteistyöstä. Mahdolisesti hiihtolomaleiri 2008 keväällä voitaisiin pitää teemaan liittyen, musiikkileirinä (esim. sanoituksia hölmöläisistä). Milena kirjasi ylös, että tutkitaan Tantun ja muiden taiteilijoiden mahdollisia hölmöläisaiheita näyttelyiden yms. osalta ja selvitetään ja syvennetään Taiteesta toiseksi- teeman mahdollisuuksia projektissa tutkitaan mahdollisuudet myös kahden PA:n erityisprojektin mukana oloon, esim. eri kulttuuri- ja kielitaustaiset . Eikä unohdeta sitä, että koska hölmöläistarinat elävät myös muissa kulttuureissa,teema saattaisi sopia hyvin myös maahanmuuttajaopetukseen.

Tarkoitus on, että hölmöläisteemaa työstetään erilaisin projektein lukuvuoden aikana kouluilla, päiväkodeissa jne. Projektiryhmälle järjestetään kaksi veso-koulutusta kevään aikana. Hanke huipentuu tapahtumapäivään Espoo 550-juhlavuoden puitteissa, tiistaina 13.5. 2008 (Kukan ja Floran päivä): Tuolloin Hölmöläistapahtumia on eri puolilla Espoota (esim. näyttelyt koululla, teatteri- ja musiikkiesitykset ). Päätapahtuma on Taidetalo Pikku-Aurorassa ja sen ympäristössä. Koko talo on tuolloin käytettävissä. Tapahtuman tiedotukseen panostamalla taataan sen näkyvyys lehdistössä.

Valmistelutyötä riittää. Kirjastojen kokoelmien hölmöläis-materiaalit tulee kartoittaa ja varata projektikäyttöön ennalta. kartoitetaan samalla uudet hölmöläisteokset, hölmöläiskuvittajat, tutkijat ja muut asiantuntijat.

Konkreetisti hankkeen seuraavat poijut ovat: (1) Minä valmistan hankkeen esittelyn rexi-infoon. (2) Hannele järjestää tapaamisen Dolivon kanssa. (3) Syyskuun aikana opettajille ja muille projektia vetäville järjestetään teemaan johdattavat ja teemaa syventävät tilaisuudet (kaksi) (4) 13.9. 2007 klo 16:45 yhteistyökokous projektiin liittyen Taidetalo Pikku-Aurorassa, jonka jälkeen mahdollisuus jäädä klo 18 alkavaan kirjailijatapaamiseen Johanna Venhon kanssa (5) Hannele ja Martti tapaavat Dolivon projektiin liittyen(6) Koulut ja tarhat ilmoittautuvat hankkeeseen. (7) Keväällä pidetään kaksi Vesoa opetajille, joissa on sekä "hölmöläisteoriaa" että ideoita taiteen muuttamiseksi toiseksi.

3. Ja kaupan päälle saimme sambilaislapsiryhmän teatterivierailun koululle.

Muutoinkin asiat edistyivät. Tänään SixMixin kone tuli kuntoon. Siivoilin Ronjan freskoja alas. Tyhjensin sähköpostia ja seiniä. Laittelin viestejä opettajille, joilla on siivous hiukkakesken. Ja Vespa kiisi kivassa kesäsäässä. Jo 500 km ajettu.
...............................................................
PÄIVÄN MARINA: Virasto, tule apuun.

Pieni huoli on :Miten keittiön käy. Rauhallinen on remontin tahti. Kurt Skogille kantelin, että kaksi Smart Boardia on asennettu niin, ettei sähköjohto yllä pistokkeisiin. Saas nähdä saammeko uuden läppärin elokuun alkuun mennessä, kuten keväällä luvattiin. Jokohan puhelinremontti alkaisi olla valmis?

Ei kommentteja: