Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Luokanopettajat valmiina lakkoon



VOIONMAAN OPISTOLLA, Eppu Normaalin Ylöjärvellä on kunniakkaat edunvalvonnan perinteet. Luokanopettajaliitto oli kutsunut sinne viikovaihteeksi sekä hallituksensa että LO-piirien aktiivit seminaariin.

ITSE ehdin vallankumousleirille lauantaipäiväksi. Kello soi 6.00, ja 6.40 sitä istui ratin takana nokka kohti Tamperetta. Tietöistä huolimatta ehdin perille syömään aamiaismunan. Lauantaille hallitus oli jättänyt joitain asioita, joissa minusta oli iloa. Luokanopettajan Päiväkirja oli myyty loppuun, ja ideoimme ihan uuttakin tuotetta. Esittelin seuraavan Luokanopettaja-lehden sisältöä ppt:lla. Pohdimme myös varautumista mahdolliseen lakkoon. OAJ:n selvityksen mukaan luokanopettajat ovat opettajista kaikkein valmiimpia lakkoon.

KLO 14 alkoi sitten piiriseminaari, jossa oli tarkoitus tankata järjestöhenkeä aktiiveihin. Liiton puheenjohtaja Matti Sippola piti napakan ajankohtaiskatsauksen. Luokanopettajien on saatava oma osuutensa luvatuista alipalkattujen naisten optiosta. Liiton huolena on edelleen jäsenmääränkehitys. Siihen pyritään vaikuttamaan sekä jäsenhankintakampanjalla että piirijakouudistuksella, joka tullee viemaan 2-3 vuotta. Monissa Lo- piirissä ei ole ollut toimintaa moneen vuoteen.

ALKUILTAPÄIVÄ käytettiin ryhmäytymiseen, jota tuettiin kivoilla leikeillä. Itse opin mm. hauskan tutustumisbingon. Järjestötoimikunnan pj. Kai Lotvonen jakoi sitten ryhmille tehtävät, ja porukka hajosi opiston ryhmätiloihin vaihtamaan käytännön kokemuksiaan piiritoiminnasta. Tulokset koottaan yhteen kaikkien hyödyksi. Ryhmätöiden alettua, minä hyppäsin autoon ja palasin Espooseen. Ja mukava oli palata, kun esikoinen oli aamulla asentanut digiboxin. Olisi muuten ollut musta ruutu.

PS. Sunnuntaina laitoin maailmalle seuraavannäköisen mediatiedotteen. SSE menikin läpi Ylen nettiuutisiin ja teksti-tv:n uutisiin sekä Iltalehden nettilehteen http://www.iltalehti.fi/uutiset/200709036539173_uu.shtml

Luokanopettajat valmiina lakkoon

Luokanopettajaliitto vaatii osansa hallituksen lupaamasta korkeasti koulutetuille naisvaltaisille aloille suunnatusta palkkatukisummasta. Luokanopettajat katsovat, että näin he voivat nousta ylös koulutettujen, vastuullisessa työssä toimivien, palkkakuopasta ja myös opetusalan palkkakuopasta.

Peruskoulun luokanopettajan lähtöpalkka on 2065 euroa. Se on Luokanopettajaliiton mielestä surkea koulutukseen ja työn vastuullisuuteen nähden. Liitto vaatii selvää kuoppakorotusta ja lisäksi OAJ:n tavoittelemaa monivuotista palkkaohjelmaa, jolla tavoitellaan julkisen alan palkkauksen kilpailukykyä.

OAJ:n järjestökuvatutkimuksen mukaan luokanopettajat ovat perusopetuksen opettajista tyytymättömimpiä ansiotasoonsa sekä kaikkein valmiimpia lakkoon, kun on jääty jälkeen yleisestä ansiotasosta.


Matti Sippola
puheenjohtaja
Luokanopettajaliitto ry

Ei kommentteja: