Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, lokakuuta 30, 2007

Johtoryhmän syysseminaari SOKLAssa

KUVA: SOKLin kampuksessa opiskelee noin 4000 opiskelijaa. Talo on uusia ja komea, mutta jo nyt vesi vuotaa sisään.

AURORAN koulun johtoryhmä ( Martti, Ulla, Liisa, Anna-Liisa ja Hanna) piti Koulutus- ja työseminaarinsa 30.10.2007 Helsingin yliopiston Soveltavan kasvatustieteen laitoksella. Lähdimme koululta kahdella autolla noin ko 8.40. Minun autoni oli perillä klo 9.30. Naisten auto noin klo 10.



Seminaari alkoi vihreällä teellä, jota meille tarjosi lehtori Sirpa Wass Matematiikan yksikön yhteistilassa. Sirpa kertoi unohtumattomalla tyylillään työnkuvastaan. Yliopistolla jokainen tekee vuodessa 1600 tunnin toimenkuvasuunnitelman. Ns. kontaktiopetusta saa olla korkeintaan 392 tuntia. Niinpä moni opettavat salaa enemmän. Hyviä puolia työssä ovat korkeatasoiset opiskelijat, hyvät tilat ja välineet. Huonoa ennen muuta palkkaa.

Perehdytyksen jälkeen teimme nopean kiertoajelun (Ulla oli pyörätuolilla) laitoksen tiloihin. Klo 11 siirryimme lounaalle ja työseminaariin laitoksen ravintolan lasikabinettiin ns. akvaarioon. Lounaaksi söimme porsaanleikettä, salaattia ja leipää- ja ne olivat oikein hyviä.



Työseminaariosuuden työlista oli pitkä . Aluksi paneuduimme yhteistoiminnallisesti tiimeihin johtamisen välineenä. Tiimipomoilla oli tilaisuus "avautua" syksyn kokemuksista. Sen jälkeen varmistimme, että Tulospalkkiokokeilu 2007 onnistuu mahdollisimman hyvin. Joryssa oli intoa jatkaa kokeilua myös vuonna 2008. Ulla otti vastuulleen vaikeimman asian: paperien lajittelun organisoinnin. Myös työn riisunta vaatii meiltä toimia. Onneksi meillä on "kiviä kengissä". Kävimme myös läpi 50-vuotisjuhla-asioita.

SITTEN soitimme Sirpan vielä paikalle, joimme teet ja kahvit ja söimme hyvät piirakanpalat. Päivän upein uutinen oli että Sirpa kertoi palaavansa Auroraan syksyllä 2008. Eletään siinä toivossa.

Ei kommentteja: