Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Vantaan sivistysjohtaja Espooseen?

KUVA: Aulis Pitkälä (kuva lainattu HS:n nettisivuilta)

ESPOON KORKEIN VIRKAJOHTO koostuu kaupunginjohtajasta ja kolmesta ns. toimialajohtajasta. Sivistystoimenjohtaja on näistä yksi. 2000-luvun alussa paikka annettiin RKP:n Kristina Wikbergille, ja SDP menetti oman johtajanpaikkansa. Nyt Kokoomus ja SDP ovat sopineet riitansa, ja vapautunut paikka palautetaan Espoon toiseksi suurimmalle puolueelle.

33 HAKIJAN joukosta suosikiksi on noussut Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Aulis Pitkälä. Espoon kaupunginhallitus on päättänyt esittää valtuustolle hänen valitsemistaan. Pitkälällä on demaritausta ja 10 vuoden kokemus vastaavasta virasta. Hän on koulutukseltaan FM, joka toimi uransa alussa luokanopettajana. Hän on selkeästi myös ammattijohtaja. Suomeksi: hän on antanut näyttöjä kyvystä tehdä myös ikäviä päätöksiä. Vantaalle Pitkälä valinta olisi kova isku. Hänen asiantuntemustaan arvostetaan, vaikka osa opettajista on yhä katkeria hänelle tavasta, jolla hän toteutti 90-luvulla rajut koulusäästöt.

SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN virka on merkittävä posti, josta käsin ohjataan mm. sivistystoimen sisäistä rahavirtaa. Kaupunginvaltuusto päättänee nimityksestä ensi viikon kokouksessaan. Uusi toimialajohtaja aloittaisi näin virassa vuoden 2008 alusta. Jos Pitkälä valitaan tehtävään, kaupungin kakkosjohto on muuten tykkänään miehitetty miehillä.

Ei kommentteja: