Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007

Aurora 50 vuotta: LänsiVäylässä



SATEISEEN JA SYNKKÄÄN sunnuntai-aamuun toi hymyä Silja Blixtin kirjoittama juttu Auroran koulun 50-vuotistaipaleesta. Anna-Liisa Kurjen viidesluokkalaiset tytöt haastattelivat siinä vuosien 1988- 1994 auroralaista, nykyään Kilonpuistossa luokanopettajana toimivaa Laura Siposta. Laura kertoo jutussa kauniisti lempiopettajistaan Umasta ja Liisasta ja koulumuistoistaan. Erityisopettajamme Karjalaisen Sari oli organisoinut lehtijutun.

HUOMENNA maanantaina sitten juhlakausi starttaa Rock-konsertilla. Se tarkoittaa aikaista heräämistä, jotta kaikki on valmiina klo 9 reikä reikä. Osa bändeistä haluaa tulaa tekemään soundtsekkiä jo kahdeksan jälkeen.

LÄNSIVÄYLÄN kainalojutussa on lisäksi kivasti koottuna kaikki juhlatapahtumamme, joten viimeistään nyt tieto juhlinnasta tavoittaa nekin,joiden osoitteita me emme pystyneet selvittämään. Kertauksen vuoksi lainaan tuon palan juttua tähän.



"MYLLYKYLÄSTÄ AURORAKSI"
■"Träskändan puiston kupeessa sijaitseva Auroran koulun rakennus valmistui vuonna 1957. Koulu oli sitä ennen toiminut Viherkallion koulun sivukouluna Petaksessa, mutta uuden koulurakennuksen myötä se itsenäistyi ja aloitti toimintansa Myllykylän kansakouluna. Koulua laajennettiin vuonna 1980. Koulun ensimmäinen johtaja oli Sakari Vilonen, nykyinen rehtori on Martti Hellström.
■ Auroran koulussa on noin 300 oppilasta ja 13 luokkaa. Vankan perusopetuksen lisäksi painotetaan taidekasvatuksen keinoin toteutettua kulttuurikasvatusta.
■ Koulun 50-vuotisjuhlakausi huipentuu 19. ja 20.12. oppilaille,vanhemmille ja kutsuvieraille esitettävään musiikkinäytelmään Oliver Twist. Esiintymässä on kymmeniä enimmäkseen 5–6- luokkalaisia ja heidän opettajiaan. Maanantaina 10.12. järjestetään kaksi rock-konserttia, joissa on mukana koulun entisiaä ja nykyisiä bändeja. Lauantaina 15.12. on vuorossa kuusijuhla vuoden 1957 tapaan. Juhlaan osallistuvien on toivottu pukeutuvan ajan hengen mukaisesti.
■ Juhlakauden ajan on koululla myös pieni museo, jossa on esillä muistoja menneiltä vuosikymmeniltä."

Ei kommentteja: