Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, joulukuuta 22, 2007

Ohi on!

PERJANTAI oli syylukukauden viimeinen koulupäivä. Alkuopetus jakoi todistukset jouluksi ja 3b:n oppilaiden vanhemmille on pidetty todistuksen korvaavat keskustelut. Muiden luokkien vuoro on tänä kertaa tammikuussa.

NIINPÄ alkuopetuksen luokilla olikin lyhyin päivä. Muut luokat siivosivat ja pitivät omia pikkujoulujaan tunnin pari pidempään. SixMix raivasi salia. Koululounaaksi oli maittava joulupuuro.

AURORAN KOULUN 50-VUOTISJUHLAKAUSI on sekin siis tapissa. 14 juhlaa takana. Kun iltapäivällä olin saanut ainakin osan juhlinnan jalkoihin jääneistä paperirästeistä hoidettua, oli pikästä aikaa pakko ottaa iltapäiväunet. Että sitä olikin väsynyt. Mutta onnellinen, kuten tapoihin kuuluu sanoa. Huomenna on oikea aika vetää syksyn saldo yhteen. Ei vielä tänään. Sitten katse kevääseen.

OPPILAAT ja opettajat pääsivät parin viikon mittaiselle joululomalle. Se tekee varmaan kaikille hyvää. Tänä jouluna tämä rexi ei oikein ehdi pyhiä lukuunottamatta huilaamaan. Vuoden loppuun on monesta syystä kasaantunut kouluhommia, joita ei voi enää siirtää. Ennen uudenvuoden rakettien räiskintää on pidettävä huolta, että budjetti taittuu kauniisti tasapainoon, että Suko saa koulumme EFQM-arviointiraportin ja että ensi vuotta koskeva TUPA-2008 suunnitelma on sellaisessa kunnossa, että sen voi lähettää uudelleen päätäjille punnittavaksi.Ja lisäksi (t)yöpöydällä on muutama keskeneräinen sivuhomma, joilla niilläkin on aikataulunsa.

TÄNÄÄN lauantaina on talvipäivänseisaus. Päivä on lyhyimmillään. Mutta huomisesta alkaen valo lisääntyy. Ensin kohti jouluaattoa ja sitten kohti kesää.

Ei kommentteja: