Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, joulukuuta 04, 2007

Vanhemmat tyytyväisiä Auroran kouluun

AURORAN huoltajilla oli tilaisuus antaa palautetta eräistä tänä syksynä ajankohtaisista asioista. Lähes 320:sta oppilaan vanhemmista 185 palautti lomakkeen, ja heistä 2/3 paperilla. Palautusprosentti jäi varsin alhaiseksi, 58 %:iin.
Vastausten perusteella vanhemmat ovat tosi tyytyväisiä lastensa kouluun. Kun asteikkokysymyksiä oli viisi, niin neljässä niistä tyyppiarvio oli viisi ja yhdessä neljä.

KOULUN TIEDOTUSTOIMINTA



1) Peräti 84% vastajista oli hyvin tai melko tyytyväisiä koulun tiedotustoimintaan. Kahdeksan huoltajaa oli melko tyytymättömiä (4 %).


+ Auroran koulun omat nettisivut on aivan mahtavat, sieltä saa tietoa ja mikä parasta siellä ajankohtaista osiosta näkee juttuja koulussa tapahtuneistä jutuista. Hienoa, Aurora on paras!

+ Koulun omat sivut ovat mielettömän hyvät niin tiedotuksen kuin keskustelumahdollisuuksien kautta. Rehtorin omat sivut antavat vanhemmalle oivan sisällön nähdä koulumaailmaa toisenlaisesta vinkkelistä. ..

+ Ottakaa mallia, opettajat, NN:n tiedotteista vanhemmille.

- siestakerhoista sain vähän ristikkäistä tietoa.

- tiedotus eräissä luokissa paremmaksi

- Tiedostustoiminta on jo niin runsasta, että se kärsii tavallaan "runsauden pulaa". ...Eli vähempikin riittäisi.

- Joissain asioissa tieto/aikataulut ovat tulleet turhan myöhään. Hieman aikaisempi tiedottaminen helpottaisi arjen järjestelyjä.

- Kursseista ja niiden ajankohdista voisi tiedottaa selkeämmin. Tänä syksynä kurssitoiminta ollut todella epäselvää.

-Joistakin asiosta voisi tiedottaa aiemminkin. esim. jos kuusijuhlaan on itse varustauduttava jotenkin/tarvitaanko lapsille erityisiä vaatteita.

-... minusta olisi hyvä että me vanhemmat tietäisimme minkälaisia vaikeuksia luokissa on ollut ja miten voisimme yhdessä auttaa lapsia kasvamaan fiksuiksi nuoriksi ja sen jälkeen aikuisiksi!

- Kaipaan ... suorempaa ja avoimempaa tiedottamista tilanteesta koulusta kotiin.

- Vanhempainiltojen info/kutsu olisi hyvä lähettää kotiin paperisessa muodossa sähköpostin lisäksi.

- (jotkut) opettajat liian laiskasti infoavat mitä projekteja tehdään, mitä ylipäätänsä opiskellaan. Lisäksi vanhempain vartteja, joita lupailtiin alkusyksyyn ei ole kuulunut.

- Tiedottamisen suhteen on edelleen parantamisen varaa. Nettisivut ovat loistavat, mutta Jokelan tapahtumien käsittelystä ja siitä aiheutuneista toimenpiteistä koulussa olisi pitänyt kertoa nopeammin. Tiedän että joistakin espoolaiskouluista lähti välittömästi vanhemmille tiedote siitä, miten asiaa oli koulussa purettu.

- Tulevista ns. juhlista enemmän käytännön tietoa kuka esim. vanhemmat mihin juhliin saa osallistua ja onko siellä tarjoilua. Tulevista juhlista miten lapset pukeutuu niihin ja mitä siellä tarjotaan/ei tarjoilua (syömistä). Tieto tulee yleensä viime tipassa. Olisi kiva tietää enemmin. On useampi lapsi ja jokaisella on pikkujoulut ja joulujuhlat ym. menot. Kiitos.

KOULUN KASVATUSTOIMINTA



2) Peräti 80 % vastajista oli hyvin tai melko tyytyväisiä koulun kasvatustoimintaan. Kuusi huoltajaa oli melko tyytymättömiä (4 %). Tyypillisin arvosana oli 5.

+ Auroran koulussa lapsista välitetään aidosti. Siitä kiitos !

+ Lapseni on todella iloinen koulunkäynnistään

+ Teillä on erinomaiset opettajat, jotka jaksavat välittää oppilaista "ohi koulunkin".

+ Kun lapsi menee joka aamu kouluun mielellään ja tulee takaisin hymyssä suin, tietää että koulussa on kaikki kohdallaan. ISO KIITOS koko koulun henkilökunnalle.





KOULUN KERHOTOIMINTA



(3) KERHOTOIMINNAN osalta tyytyväisyttään ei osannut arvioida 31 %. 62 % vastaajista oli tyytyväisiä. Tyytymättömiä vastaajia oli 6 (4 %). Tyypillisin arvosana oli 5 (asteikko 1-5).


+ Koulussa mukavasti harrastustoimintaa ja kaikille halukkaille annetaan mahdollisuus

- Kerhot liian kalliita.

- Olisi hyvä jos tulevasta kerhotoiminnasta saataisiin tieto aina hyvissä ajoin ennen lukukauden alkua.

- Koulujen urheilukerhoja saisi olla enemmän/useampia että kaikki halukkaat voisivat osallistua.


KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ



(4) 80 % vastaajista oli tyytyväisiä kodin ja koulun yhteistyöhön. Tyytymättömiä oli 8 (5 %). Tyypillisin arvosana oli 5 (asteikko 1-5).

+ Kodin ja koulun yhteistyö on vanhemmuutta tukevaa. Jatkakaa samaan malliin.

- Joulua ennen pyritään hyvin kriittisesti iltatilaisuuksiin- ei liian paljoa...

- vanhempien muistettavaa/tehtävää on vähän liikaa/liian usein. Ehkä tämä on nykyaikaa mutta n. 25 vuotta sitten vanhempia vaivattiin varmasti paljon vähemmän ja hyvin meni silti.

- Luokkatoimikunnan toiminta on meistö hiukan hämärän peitossa: mistä kysymys, milloin kokoukset, onko tarkoitus olla paikalla tm.

- Henkilökohtaiset keskustelut/palaute koulutyön sujumisesta on melko vähäistä. Tiedotukset ja info yleensä koko luokkaa koskevia. Olisi mukavaa saada henkilökohtaisempaa tiedotusta.


- ... yksittäisten luokkien kuulumiset, oppilaiden ryhmäilmöiden vaikutukset/merkitykset pohdituttavat minua vanhempana. Joskin ymmärrettävää on lapsen yksilöllisyys, perhetilanteet ja sen vaikutus luokan/ryhmän mahdollisuuteen toimia ja kehittyä... Mielenkiintoista olisi kuulla jossain kirjoituksessa / tai puheessa millä tavoin opettaja/ huomioimat ryhmäilmöitä ja niiden seurauksia niin hyvässä kuin rakentavassa mielessä. Miten myös ed. mainittu tulee yhteiseen keskusteluun vanhempien kanssa jolloin vanhemmat saisivat omalta osaltaan myös vertaistukea oman lapsen kokemuksille ja mahdollisuuden vanhempana uskaltaa puhua ehkä hankalistakin asioista. Poistaisiko se kokemuksia hankalista vanhemmista tai hankalasta opettajasta, en tiedä?!

- Toivoisin vastatavan opettajille lähetämiini sähköpossteihin.. en ole saanut vastausta.



AURORA VERRATTUNA MUIHIN KOULUIHIN



(5) KYSYMYSSARJAN viimeisenä tehtävänä oli vertailla Auroran koulua muihin espoolaiskouluihin. 19% vastaajista ei osannut tehdä vertailua. 65 %:n mielestä Aurota oli ainakin hieman parempi koulu kuin muut. 6 vastaajaa (3 %) piti oman lapsensa koulua ainakin hieman huonompana kuin muut espoolaiskoulut.Tyypillisin arvosana oli 4(asteikko 1-5).


MUU PALAUTE KOULULLE

VASTAAJILLA oli tilaisuus antaa myös vapaamuotoista palautetta, muustakin kuin kysytyistä asioista. Pääosin palaute oli ruusuja, tyyliin:

a) TALON HENKILÖKUNNASTA

+ Paras! Olette upeita, rohkeita, edelläkävijöitä. Tsemppiä ja voimaa.

+ Auroran henkilökunta tekee hienoa työtä kiitos kaikille!

+ NN on hyvä opettaja

+ Haluan kiittää koko Auroran henkilökuntaa kuluneesta vuodesta. Teette erinomaista työtä.

+ Kiitos koko henkilökunnalle- olette upeita!

+ Koulun rehtori, vararehtori sekä opettajakunta tekevät työtä sydämellä. Innovatiivisesti ja ennakkoluulottomasti avoinna uusille ratkaisuille.

b) KOULUN PEDAGOGISISTA RATKAISUISTA

+ Koko koulusta heijastuu innostus ja ulospäin suuntautuneisuus, luovuus, taiteellisuus ja erityisosaaminen

+ Joulunäytelmä on teiltä kaikilta mittava ja hieno suoritus, jota on ilo tulla katsomaan.

+ Näytelmät on tosi hienoja, niitä voisi olla enemmän.

+ Kiitokset innovatiivisesta otteesta koulunpitoon! Kokeilut ovat olleet mielenkiintoisia ja onnistuneita kodin näkökulmasta käsin. Kasvatatte lapsia lämmöllä ja asiantuntevasti.

+ Kiitos innostavasta kouluympäristöstä - lapset viihtyvät Aurorassa.

+ Kiitos rehtorille aktiivisesta otteesta ja hienoista teatteriprojekteista.

+ Koulun omaleimaisuus, ilmaisukasvatus, yhteiset näytelmät ym. luovat varmaan niin opettajille kuin lapsille yhteishenkeä. Vanhemman lapseni kohdalla oli hieno seurata draamakasvatuksen "hedelmiä". Siesta perinne on myös ilmeisen toimiva.
Koko koulun yleinen kuva on kiitettävä monipuolisine tavotteineen!!!!!!

c) MUUSTA

+ Jokelan tapahtumat, surullinen luku sinänsä, luettuani ed. mainitusta rehtorin ajatuksia ja toteutuneita toimenpiteitä yms. koin hämmentyneenä sen että se lisäsi omaa turvallisuuden tunnetta siitä että voin lähettää lapseni juuri teidän kouluun. Kiitos rehtorille ko. tekstistä. Työn iloa kaikille ja joulun odotusta!

+ Lapsi viihtyy koulussa tosi hyvin, ja me vanhemmat olemme olleet kaikkeen näkemäämme/kuulemaamme tyytyväisiä, monta iloista yllätystystä on syksyn aikana tullut. Kiitos hienosta työstänne.

+ Minulla on kolme lasta ja kaikki käyvät Auroran koulua. Esikoinen on jo siirtynyt yläasteelle ja 2 vielä jatkaa Aurorassa. Kaikki ovat viihtyneet ja viihtyvät Auroran koulussa. Lähtevät mielellään kouluun, on kivoja kavereita, opet kivoja.. Tiedotus opettajien ja vanhempien välillä on toiminut hyvin. Lapset ovat iloisia ja voivat hyvin Ei ole ilmaantunut ongelmia,toivottavasti ei tulekaan. Jos jokin asia askarruttaa, voi lähettää sähköpostia/soittaa tai kysyöä kun opettajan näkee. Aina asiat on selvinnyt, Reissuvihko hyvä asia. Tunnen, että lapseni ovat hyvässä ja turvallisessa koulussa.

+ Mukavan tuntuinen ja ihmisenkokoinen koulu, jossa on hyvä kasvaa ja oppia.

+ Olette kaikki upeaa sakkia. Kiitos jaksamisesta vaativassa työssänne.

+ On ihana ollut huomata kerta toisensa jälkeen, kuinka koululla aikuiset ovat lapsia varten eivätkä lapset opettajien ammatinharjoittamista varten olemassa.

+ Opettajan ja kodin välinen yhteistyö on sujunut loistavasti. Koulu on tarjonnut runsaasti ohjelmaa. Siesta on mainio keksintö.

+ ... Hienoa, että koulussa panostetaan muuhunkin toimintaan kuin pelkäsätään opiskeluun. Antaa elämään ja kouluun lisää väriä ja oppilaille ominaisuuksia, joilla voi pärjätä paremmin tulevaisuudessa.


VANHEMPIEN VASTAUKSISSA OLI MYÖS RISUJA

RISUJA saimme seuraavantyyppisistä asiosta

a) KOULUN TILOISTA

- huonot tilat

- ... tilat erittäin puutteelliset.

- Koulurakennus kaipaa korjausta pikaisesti, lapset valittavat jatkuvasti esim. huonosta ilmasta luokassa. Jos korjaus viivästyy, esim. ilmanvaihtoon pitäisi keksiä parannuksia ennen laajempaa remonttia.

b) LUOKKAKOOT

- liian isoja luokkia

- Ylisuuret mix-luokat kyseenalaisia, sillä tämän päivän lapsilla paljon keskittymisen ja käyttäytymisen ongelmia. Lapset eivät ole tyytyväisiä ylisuuriin luokkiin. Mihin Aurorassa pyritään tällä?? Suuntaus tulisi olla pienemmät opetusryhmät kaikkialla. Toivottavasti suurluokkakokeilut eivät jatku tulevina vuosina.

c) LASTEN KOHTAAMISESTA

- kaikilla opettajillla ei ole aikaa kuunnella

d) ERÄIDEN AIHEIDEN OPETUKSESTA
- uskontoa ei opeteta kunnolla

- Olisi hienoa, jos tapakasvatusviikon kaltaisesti pitäisitte seuraavaksi pidä ympäristö siistinä kampanjan. Viikon ajan kiinnitettäisiin huomiota laajalti saastuttamiseen ja roskaamiseen sekä siihen, miten omalta kohdaltaan pienet oman toiminnan päätökset muuttavat tienoota siistimmäksi. Roskat tiellä ja koulun ja kaupan pihassa varmasti saataisiin vähenemään.

e) KOULUKIUSAAMISESTA JA YKSIN JÄÄMISESTÄ

- Koulukiusaamiseen on puututtava tehokkaasti ja nopeasti.

- Toivoisin, että kiinnitettäisiin huomiota, jos joku lapsi on paljon yksin ja yritettäisiin hienovaraisesti saada häntä toisten joukkoon, ettei hän alkaisi jäädä ulkopuolelle toisten lasten leikeistä yms., ja näin syrjäytyisi. Koulumaailmassa sellainen on henkisesti raskasta. Rehtori tosi mukava ja mies paikallaan.

f) TODISTUKSISTA

- Mikä ihme juttu tämä oli, että todistukset annetaan tammikuussa? Haloo! Tässä on tädeille ja isovanhemmille selittämistä. Ennenkin on koulussa selvitty koesumista... Todella outoa!

g) NÄYTELMISTÄ

- Vuosittaisissa näytelmissä olisi kuitenkin hyvä, jos kiinnittäisitte huomiota siihen, että eri vuosina näytelmien puherooleissa olisi aina eri oppilaita. Tällä hetkellä näyttää olevan niin, että samat oppilaat toistuvasti saavat puheroolin koulun näytelmissä ja muut innokkaat näytelmään pyrkijät laitetaan toistuvasti sivurooleihin, joissa ei ole puherepliikkejä. Näytelmien tarkoitushan olisi tasapuolisesti jokaisille innokkaille oppilaille antaa tuntumaa teatterin kiehtovaan maailmaan. Siksi olisikin tärkeää, että puherooleihin valittaisiin hakijoiden joukosta ensisijaisesti sellaisia henkilöitä, jotka eivät aikaisemmin ole puherooleissa olleet, jotta teatteri-innostus säilyisi jatkossakin kaikilla.

h) RAHANKERÄÄMISESTÄ

- Onko loputon rahankeräys tarpeen? Koulun ensisijainen tavoite lienee opetus, ei hauskanpito (johon rahaa ilmeisetsi kerätään) Hauskanpidosta vastuu vanhemmille!!!!

i) KURISTA

- Tiukempi kuri levottomille oppilalla tunnilla ja lisää valvoja ulos välitunneille ja siestalle! (varsinkin poikien leikit turhan väkivaltaisia!).

- Opetus on tärkeintä. Turvallinen ja rauhallinen ilmapiiri takaa työrauhan kaikille.

- ... Olisi turvattava, että luokassa kaikilla oppilailla on mahdollisuus rauhalliseen ja turvalliseen opiskeluun. Nyt tätä tilanetta ei ole pystytty turvaamaan kaikissa luokissa. Ongelmaatilanteita aiheuttavia oppilaita ei haluta syyllistää, mikä on hyvä, mutta onko heille tarjottu riittävästi tukea ja apua ongelmiin?

- Väkivaltaiset leikit pois välitunneilta ja siestalta- joukossa on pieniä, arempia lapsia, joiden mielestä potkiminen, lyöminen, töniminen ja toisten päälle hyökkäily ei välttämättä ole kivaa. Lisää valvontaa !?

k) KOULUN RATKAISUISTA

- Pitäisi keskittyä enemmän opetukseen ja opiskeluun kuin kaikkeen muuhun

- Toivomme että ... olisi vähemmän projekteja ja enemmän asioiden perusopetusta,


l) HYGIENIA-ASIOISTA

- Toivoisin paremmin puuttumista täi- ja kihomato-ongelmiin! Ts. hygienian muistuttamista lapsille ja huomioimista koulupäivässä.

m) KOULURUUASTA

- Lapsi valittaa koulussa tarjoiltavasta ruuasta usein. Onko valitus aiheellista?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoipas tähän entisenä oppilaana, että kouluruoka on Aurorassa parempaa kuin ylä-asteella tai lukiossa oli ikinä