Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 01, 2008

Tilinpäätös 2007


KUVA: Silinterihatun mittauslaite. Vuoden 2007 kuvan valinta oli helppo. Siinähän on kaikki: työmaa ja opinnot, arki ja juhlaan valmistautuminen, hikinen uurastus, pieni kärsimyksin ja sen palkkiona kirkas kruunu:-)







HIENO VUOSI 2007

TAKANA on huikea Auroran koulun 50-vuotisjuhlavuosi. Juhlatapahtumat alkoivat keväällä Aurockra-keikalla Valtuustosalissa helmikuussa,¨ jatkuivat toukokuussa Astrid Lindgrenin "Ronjalla" . Vuosi huipentui joulukuiseen juhlasikermään: itsenäisyyspäivälounas-Rock Concert-Kuusijuhla v. 1957-"Oliver Twist". Koulustamme puhuttiin lämmöllä, ja hankkeitamme mm.i Turvallisen iltapäivän kokeilua sai juosta esittelemässä pitkin maata. Isännöimme vierailijoita Koulmestarin koulusta, Sipoosta, Valkelasta, Japanista, Sloveniasta. Koulumme näkyi mediassa (MTV3,Helsingin Sanomat, Länsi-Väylä, Vartti..) ja kuului radiossa. Edistyimme hyvin mm. opettajien yhteistyön ja roskien lajittelun tärkeillä aloilla.

Kevättodistukseen opettajat antoivat omalle työllemme arvosanan 8,5. Syksyllä keskiarvo hieman putosi: koko henkilökunnan antama arvosana oli 8,25. Mutta hyvä numerohan 8 on. Minä olisin antanut täyden kympin. Satelihan sitä vuoden aikana ansiomerkkejäkin :-)

TOIMINTAYMPÄRISTÖ muuttui rajusti. Hallitus vaihtui, ja demariopetusministerin jälkeen kouluasioissa langat otti kokoomuksen Sari Sarkomaa. Samanlainen vaihdos tehtiin vuoden lopulla Opetushallituksessa. Espoon sivistysjohtajaksi palkattin vantaalainen demari Aulis Pitkälä.

Taloudellinen kehitys oli meillä mainiota, mikä näkyi erinomaisen hyvänä koulubudjettina. Pystyimme hankkimaan kaikki välineet, mitä opettajat keksivät toivoa.

KOULUN JOHTAMISEN uutena työkaluna opettelimme käyttämään TUPA-sopimusta- ja onnistuimme sen avulla monessa asiassa oikein hyvin. Toinen hieno työkalu on toivottavasti kasvamassa oppimiskeskustoiminnasta.

18 VUODEN REKSIOSAAMISTA tuli parannettua kolmella koulutuksella. JET-tutkinnosta sai oikein stipendinkin. HAUS-koulutuksesta sai kunnian esitellä koulumme työhyvinvointihanketta. Reksit remonttiin- virtuaaliohjelmasta on luvassa siitäkin todistus. Ja lisäksi ala- ja erityiskoulujen reksit saivat tehdä huhtikuussa opintomatkan Kööpenhaminaan. Opinnoinnin huippuhetki oli toukokuun tohtori-promootio, jossa sai pitää hattua päässä ja kantaa sivistyksen miekkaa.

MONET VANHAT rehtorit ovat lupautuneet nuorempien kollegojen mentoreiksi. Niin minäkin.

EDUNVALVONTATYÖ jäi omalta osaltani pääasiassa Luokanopettaja-lehden vetämiseen. Neljän numeron jutuista olen tyytyväisin vaaliextraan ja Median koulupuhetta jäsentäneisiin juttuihin. EKOAY:n rexijaostossa on toimittu, ja ja Suren kokouksessa piipahdettu.

KIRJOITTAMINEN on ollut tärkeää. Viime vuonna ilmestyi jälleen Luokanopettajan Päiväkirja.

TIEN päällä viihtyvä rehtori sai kiertää maata sekä työkomennuksilla että kouluttajana vuosilomapäivillään. Muutostiedolle oli janoa, ja sen hellströmiläis-fullanilaiselle mallille paljon tilausta Espoo-Heinola- Helsinki-Hämeenlinna- Kauniainen- Lahti-Mäntsälä-Oulu-Padasjoki- Porvoo- Seinäjoki- Turku(6 kertaa:-))- Uusikaupunki- akseleilla. Uusi ja hauska aluevaltaus oli Toivasen Tapsan kanssa vedetty retoriikan koulutus. Ja vanha mukava tuttu oli taas käynnistynyt Tulevaisuuskasvatushanke.

JA RAAKAA työtäkin riitti. Oli koottava EFQM-raportti (seuraava vasta vuonna 2010). Oli paneuduttava bionilaiseen ryhmäilmiöön ja autettava luokanopettajaa palauttamaan luokka työkuntoon. Sain tänä vuonna laadittua itselleni tosi mukavan lukujärjestyksenkin.

HARRASTUKSET uhkasivat jäädä tosi ohuelle. Jos niihin ei saa laskea opebändiä ja kouluteatteria. Edellisen flow oli "Aurora(Tear it up)"ja jälkimmäiselle Mr. Brownlow:n rooli.

Oikeisiin harrastuksiin kai voi lukea Perinneyhdistys Auroran hallituksessa ja oman asuntoyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimimisen. Hoidin niissä leiviskäni vähän huonosti. Rangaistukseksi minusta tuli Auroran puheenjohtaja tälle vuodelle.

Mutta onneksi vuoteen kuului kesä ja...


KUVA: Vespa Yeah!!!

KESÄLOMAAKIN tuli pidettyä ainakin vähän. Sisilian mafiaan perehtyminen oli innostava kokemus. Taiteesta tuli nautittua ennen muuta hyvien elokuvien (mm. Kummisetä-sarja, Musta jää), teatteriesitysten (mm. Mamma Mia, Producers, Pääoma, Tuntematon Sotilas...) ja konserttien (Jerry Lee Levis, Kolme Elvistä) parissa.

EIKÖ MITÄÄN IKÄVÄÄ? Tämänikäisen tuttuja alkaa viikatiemies korjailla tihenevään tahtiin. Ikävä on mm. Liisa Huokunaa, Jorma Munnetta ja Helena Notkosta. Ja vaikkei yhtä lopullisesti, niin kuitenkin tilapäisesti, moni tärkeä ihminen on kadonnut koulun jokapäiväisestä arjesta.

Ei kommentteja: