Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, marraskuuta 25, 2016

Kuinka Espoon opetuksesta tuli menestystarina

Iltapäiväseminaari pidettiin tunnelmallisessa Gumbölen kartanossa. 

ESPOON nettisivuilla on pieni mutta tärkeä uutinen. Ks. tarkemmin http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Kuinka_Espoon_opetuksesta_tuli_menestyst(106853)

Sivistystoimen tiedostuspäällikkö Heli Holm aloittaa jutun: " ESPOOLAINEN  oppiminen saa hyvää palautetta ja kiinnostaa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Kaupunki on myös arvostettu toimija ja haluttu yhteistyökumppani erilaisissa oppimisen verkostoissa. Yhä useammin espoolaisia oppimisen asiantuntijoita pyydetään kertomaan hyviin tuloksiin johtaneesta toiminnasta ja Espoosta haetaan uutta oppia ja ideoita.

" Miksi juuri Espoo on noussut yhdeksi kansainvälisesti tunnetuimmista oppimisen ja osaamisen kaupungeista? Mihin Espoon opetuksen hyvä maine perustuu? Milloin myönteinen kehitys alkoi?  Mitkä tekijät ovat olleet sen ajovoimia? Miten pitäisi toimia, jotta positiivinen kehitys yhä jatkuisi?"

Seminaariin osalllistuivat aakkosjärjestyksessä Heli Haaro, Martti Hellström, Heli
Holm, Inka Hopsu, Barbro Högström, Kalevi Kivistö, Jukka Kuittinen, Marianne
Långvik-Huomo, Heljä Misukka, Raili Päivinen, Harri Rinta-aho, Pirjo Raitanen,
Jukka Sarpila,Anja ja Pekka Silventoinen, Hannu Simola, Sampo Suihko,  Kaisu
Toivonen,Liisa Tommila ja Atso Vilkkijärvi
Parikymmentä oppimisen ja osaamisen asiantuntijaa keskusteli Espoosta sivistys- ja koulutuskaupunkina iltapäiväseminaarissa 24.11.2016. Paikalle oli kutsuttu Espoon opetustoimessa aiemmin toimineita ja vielä työskenteleviä henkilöitä, edustajia kouluista, sivistystoimen hallinnosta, yliopistolta ja eri puolueista. Tarkoituksena oli selvittää, onko Espoo todella esimerkillinen oppimisen ja osaamisen kaupunki ja mikä on espoolaisen oppimisen hyvän maineen salaisuus."

Työtä tehtiin viidessä  pöydässä (ideahautomossa) Open space-ja Cafe Learning työtapamuunnelman  avulla.  Teemat olivat:
  1. KUINKA NIIN? (olemmeko oikeasti niin hyviä?)
  2. KETKÄ? MIKSI? (ketkä ovat olleet tämän laadun tekijöitä? Mitä he ovat tavoitelleet?)
  3. MITÄ? MILLOIN? MIKSI? (mitkä merkittävät asiat, tapahtumat ovat auttaneet tähän)
  4. MITÄ NYT? (Mitä meidän pitäisi tehdä, ette erinomaisuutemme säilyy)
  5. MUUTA?  POP-UP

Yksi sihteereistä Jukka Sarpila esittelee tuloksia.
Muita sihteereita olivat  Heli Haaro, Heli Holm,
Inka Hopsu ja Jukka Kuittinen. 
Kukin sai valita pöydän, jonka teema kiinnosti eniten. Kullakin hautomolla oli oma sihteeri, joka kirjasi vaihtuvien ryhmien ajatuksia ylös ja esitteli iltapäivän lopuksi parhaat ideat.

Keskustelu kävi vilkkaana, ja ryhmätöissä kirjattiin pitkä lista ideoita ja ajatuksia. Samalla saatiin talteen suuri määrä arvokasta tietoa ja muistoja vuosien varrella tehdystä kehittämistyöstä.

Heli Holm päättää jutun: "JO  aiemmin kerätyn, seminaaritilaisuudessa syntyneen ja myöhemmin täydennettävän aineiston pohjalta tullaan julkaisemaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ja espoolaisen peruskoulun 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi syksyllä 2017 kirja. Kirjan koostaa opetusneuvos, Auroran koulun entinen rehtori Martti Hellström."


Ei kommentteja: