Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, lokakuuta 14, 2017

Kainutlaatuinen ope 18.11.2017

SAAS nähdä kuinka äijän käy. Lupauduin  - ja innolla- jo toisen kerraan mukaan Kajaanin hurjaan alueelliseen Vesopäivään. En vain siksi, että kutsujana oli huikean innostava tapahtuman suunnittelija Kaisa Ottavainen-Nurkkala. Vaan myös siksi, että näin hienosti toteteuttavasta Vesosta voi oppia paljon. Viime vuoden ylivoimainen suosikki oli positiivisen pedagogogiikan guru Kaisa Vuorinen.

Mutta päivä on tosi tiukka.

Kainutlaatuinen ope 2017
järjes- tetään lauantaina 18.11.2017 klo 9–15 Lehtikankaan monitoimitalolla
Mukaan on kutsuttu opettajia esi-ja perusopetuksesta, lukioista, ammatillisesta koulutuksesta, kansalaisopistoista ja ammattikorkeakoulusta.

Toteutustapana on open space -konsepti, jossa osallistujille on tarjolla paljon rinnakkaista ohjelmaa. Koulutuksiin ei ilmoittauduta ennakkoon vaan paikan päällä valitaan, mikä kiinnostaa ja missä on tilaa. Osallistujat voivat myös järjestää omia pop up -koulutuksia. Osallistujia  arvioidaan tulevan noin 600.

Koulutuspäivän keskeiset teemat ovat: opetussuunnitelmien käyttöönotto, digitalisaatio, yrittäjyys ja tunne-, vuorovaikutus- ja itsesäätelytaidot. Oppia voi monella tavalla: luennoista,
työpajoissa,  puheenvuoroista  speakers corner (tässä esim. yrittäjiä), pop up -koulutuksista (osallistujien itse järjestämät) ja esittelyistä (messutyyppisiä esittelypisteitä päivän ajan auki)

Klikkaamalla saat kuvan isommaksi.
OLEN luvannut vetää samalla rahalla neljä luentoa kolmesta eri teemasta. Pidän kaksi sessiota teemasta " Opetussuunnitelma selkosuomeksi",  yhden  teemasta: "Pedagoginen johtaminen, jaettu johtajuus ja toimintakulttuurin kehittäminen" ja yhden teemasta "Koulupäivän rytmittäminen". Hienot, itselle rakkaat aiheet.

Luennoitsijalista on jännä. Mukana ovat aakkos-järjestyksessä:  Martti Hellström, Tuula Honkanen,  Iida Mäkikallio, Najat Ouakrim-Soivio, Pekka Paappanen, Pekka Peura, Leena Pöntynen, Esa Santakallio, Kirsi Saukkola,  Tuula Tölli, Heikki Törmi.

Tietysti kiukuttaa, ettei pääse kuuntelemaan muuta kuin omaa puheettaan. Mutta täytyy ponnistella, että lentäisimme paikalle samalla koneella ja yöpyisimme samassa hotellissa.





2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Minä lupasin kaksi 90 minsan settiä, aiheena Tulevaisuuden peruskoulu, eli kaikki aiheesi ovat läsnä myös minulla!

Martti Hellström kirjoitti...

Hyvä. Ohjaan porukat Sinulle :-)