Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, tammikuuta 19, 2008

Home Sweet Home



VAIKKA reissuissa on tosi kiva puolet, tämän ikäinen osaa nauttia, kun saa nukkua omassa sängyssään. Viime yön siis sai.

Perjantain koulutuspäivä sujui nopeasti. Osallistujat olivat aktiivisia, hyväntuulisia ja ystävällisiä. Mutta onhan tuo Fullan-paketti yhdellä kerralla omaksuttavaksi yhtä mahdoton kuin ruotsinlaivojen seisova pöytä. Ähky tulee ennenkuin lautanen on tyhjä.

JOKA kerta Fullanin ajattelua kouluttaessaan siitä löytää uusia asioita. Tällä kerta oikein havahduin hänen ohjeisiinsa muutoksen vastustuksen kohtaamisesta. Fullan nimittäin lohdutteli valtameren takaa erästä rehtoria, jonka hyvät tarkoitukset mm. tupa-projektin suhteen näyttivät jäävän opettajille vaikeatajuisiksi. Fullanin mukaan muutosvastustuksen kohtaamisessa oleellisinta on toimia oikein eikä väärin. Väärin toimii, jos mielipide-ero kasvaa oman reaktion vuoksi. Oikean toimintatavan tunnistaa sitä, että ero supistuu. Hyvin ajateltu.

KOTIMATKA meinasi tyssätä. Finncomin kone oli rikki. Edessä olisi yli kolmen tunnin bussimatka. Onneksi taksikuski neuvoi kysymään, josko sitä mahtuu edelliselle lennolle. Kysyin, ja olinkin viimeinen matkustaja, joka koneeseen otettiin. Lentoemona oli muuten entinen Auroran (Marketta Lehdon) oppilas, joka tunnisti vanhan rehtorinsa.

OMA ESIKOINEN oli lentokentällä ystävällisesti bemarillaan vastassa. Juotiin sitten perillä 30-vuotiskaffit. Niin se aika menee.

Ei kommentteja: