Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 06, 2008

Luokanopettajan päiväkirja 2008-2009



SUNNUNTAITA, hyvä blogi. Lepopäivä on sujunut huilaamisen ja työnteon hallitussa tasapainossa. Teen siis töitä makuuasennossa:-). Aamutuimaan luin Timo Saloviidan tuoreen teoksen Työrauha luokkaan. Löydä oma toimintamallisi." Palaan mainion kirjan antiin myöhemmin.

Sen jälkeen olikin korkea aika alkaa työstää seuraavan lukuvuoden Luokanopettajan päiväkirjan käsikirjoitusta. Tekijäryhmällä on toimiva työnjako. Minun vastuullani on kirjan lomake- yms. sivut, pykäläviidakko, kuukausien avaintehtävät ja kahden kuukauden viriketekstit. Kaikki tekstit ovat jo postissa. Yes! Deadline on vasta huomenna. Tämän vuoden viriketekstien teemana on luokan vuosi. Ideana on tukea opettajaa luokkansa ryhmäyttämisessä ja ryhmäilmiöiden kohtaamisessa. Innostavaa!

ILTAPÄIVÄLLÄ meni pari tuntia Bembölen kahvituvalla suunnitellessa ensi viikon tv-haastattelua. Paikalla oli emännän lisäksi Seija Lintukangas, joka tekee kouluruokailusta väitöskirjaa.

Illansuussa ajoin valoisassa lumimaisemassa viemään taittajalle Luokanopettajan viimeiset korjaukset.

TEKI mieli antaa itselleen oikein kiitosta. Aika ukko olin, kun pystyin kirjoitussuman hoitamaan aikataulussa: EFQM-raportti, Tupa 2007-raportti, Tupa-2008-suunnitelma, Luokanopettaja 2008:1, Luokanopettajan Päiväkirja ja Sataa sanaa opetuksesta. Eikä niistä ihan huonoja tullut.

Yön aikana täytyy työstää oma pää kevätlukukauden aloituskuntoon.

Ei kommentteja: