Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Rexi-seminaarissa Aulangolla



KUVA: Aulangon uusi kylpylä. Kuva lainattu netistä.

ESPOON rexit vietiin bussilla kahdenpäivän seminaariin Hämeenlinnan Aulangolle. Paikkahan on tuttu. OAJ:n valtuusto piti siellä kokouksiaan- ja olen minä luennoinutkin siellä 90-luvulla ITK:ssa. Hotellia on viime vuosina kunnostettu. Sinne on rakennettu viihtyisä kylpylä, jossa sai kellua ja saunoa sekä illalla että aamulla. Allasbaari oli muuten ensimmäinen anniskelupaikka jossa ei saanut maksaa rahalla.

ASIAAKIN kahteen päivään oli. Tiistaina käytiin läpi Espoon strategiaa opetustoimenjohtajan johdolla. Paljon puhutti tavoite 1.1.1, jonka mukaan " Oppilaat voivat hyvin ja ovat tyytyväisiä oppimisympäristön laatuun ja
heidän huoltajansa ovat tyytyväisiä koulujen toimintaan. " Espoolaisvanhemmat ovat vaativia.

Sen jälkeen oli "TaT"ista tutun Timo Lähdeniemen 3 tunnin luento aiheesta asiantuntijayhteisön johtaminen. Muutama osuma tännekin. " Koulut ovat heimoja". "Starregiatyön tulee olla osallistavaa". "Henkilökunnasta piti vaihtua 7 % kahdessa vuodessa, jotta yhteisö säilyy dynaamisena".

Keskiviikon keynote-puhuja oli suosikkini Juha Siltala. Kolmas "veto" vuoden sisällä oli vaikein: yksilö ja yhteisö. Arvot olivat ennallaan. Työtekijän tulee voida luottaa siihen, että tulee reilusti kohdelluksi.

Meille esiteltiin yhteisöllisyyshanketta, joka koskettaa kaikkia kouluja vuoteen 2011mennessä. Seminaarin lopuksi opetuspäällikkö kertoi oppimiskeskus-hankkeesta.

Päivien rakenne oli sellainen, että isossa salissa kuunneltiin, ja kaikissa väleissä syötiin tai juotiin kahvia.

BUSSI toi porukan Espoon keskustaan klo 16.

Ei kommentteja: